Hipp hurra! Ännu en avklarad tenta att lägga bakom sig. Vi fick resultaten på förgående tenta idag och jag klarade den med ganska god marginal. Just nu är jag så otroligt glad och lättad och känner också en viss stolthet(!) över min prestation. Mina kurskompisar Eric och Sarah klarade också tentan och de var sugna på att åka iväg någonstans som en belöning för hårt studerande. Som den globetrotter man är tvekade jag inte att hänga på deras idé och bara några minuter efter det hade vi bokat en weekendresa till Prag!

Prag helg

Vad vi ska göra i Prag

Eftersom resan blev så hastigt bokad har vi inte hunnit tänka igenom så mycket vad vi ska göra när vi väl kommer dit. Jag har faktiskt aldrig varit i Prag innan men har hört av andra som har varit där att det är en jättetrevlig stad. Sarah, min kompis har varit där ett par gånger innan så hon får bli min och Erics guide. Vi pratade om att gå på en konsert och har kollat upp vilka spelningar som äger rum under helgen. Tydligen skulle Drake ha en konsert i Prag just den helgen när vi ska dit så troligtvis blir det den vi går på. Kul! Vi ska också såklart rekognosera staden, titta på den kända Karlsbron, det otroligt kända astronomiska uret osv. Sen på kvällen blir det väl att vi går ut och tar ett glas vin på en bar. Kollar in nattlivet i denna kulturella stad.

Prag helg

Andra saker att se i Prag

Det finns ett väldigt pampigt slott i Prag som ligger på andra sidan floden Moldau, som rinner igenom staden. Slottet ligger på hög höjd och när man kommit upp dit har man en otrolig utsikt över hela Prag. Detta har jag hört ska vara väldigt vackert att besöka. Vaclavplatsen som historiskt sett är en mycket viktig plats i Prag är också en mäktig plats att besöka. Gatan som leder upp till Vaclavplatsen är full av liv och rörelse och här ligger också Nationalmuseet. Du kan också besöka Franz Kafkas hem som idag är ett museum. Kafka var en vida berömd författare och hans verk hyllas av många än idag. Om du vill se en av huvudstadens mäktigaste katedral är Sankt Veitskatedralen värt ett besök. Här finns landets kronjuveler och helgonreliker och katedralen är mycket påkostad.

Hoppas du har fått upp ögonen för denna vackra huvudstad! Du kommer inte bli besviken om du någon gång bestämmer dig för att åka dit!